Weerbaar telen: Voorkomen is beter dan genezen

De manier van denken over gewasbescherming moet om, in onze ogen. Niet meer bestrijden, maar voorkomen door weerbaar te telen. Dit houdt in het gewas zo gezond mogelijk te telen, zodat het van zichzelf sterker is om zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals stress, schimmels, ziekten en plagen. De planteigen afweer wordt als het ware op scherp gezet.

Aan de basis van een gezonde en weerbare plant ligt een sterk en gezond wortelgestel en daaromheen een gezonde voedingsbodem. De afgelopen jaren hebben we ervaring opgedaan met diverse producten die hier aan bijdragen, zoals Nov@, Loker en Phosfik van Biolchim.

Met Nov@ zien we in diverse gewassen een beduidend betere ontwikkeling van het wortelstelsel van het gewas. Daarmee verbetert ook de opname van de nutriënten door het gewas. Loker en Phosfik stimuleren de natuurlijke afweer van de plant.

Ook de grote gbm-fabrikanten werken aan nieuwe middelen, op basis van natuurlijke producten, in plaats van chemie, zoals Serenade, Fado, Hicure en Prestop. Deze werken plantversterkend of op een natuurlijke manier tegen bepaalde ziekten. Zo droogt Serenade schimmels uit en versterkt Fado de plantafweer tegen meeldauw. 

Daarnaast is natuurlijk een goede biologiepopulatie van essentieel belang. Neem contact op met onze specialisten voor een geïntegreerd schema op maat in uw teelt.  

2011 CORNE P1000610.JPG

Specialisten

De teeltspecialisten van GO

De GO-partners hebben specialisten in dienst, op het gebied van alle tuinbouwteelten, openbaar groen, techniek en Safety, die u graag voorzien van een advies op maat.

basf logo

Fabrikanten

Onze A-Fabrikanten op een rij

GO streeft naar langdurige relaties met fabrikanten die kwaliteit leveren en investeren in R&D. Zo blijven onze specialisten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

2008 stand preidag GObladmst.jpg

Producten

Exclusieve producten onder GO-label

Innovatie en kwaliteit staan centraal binnen GO. Samen met fabrikanten zoeken we steeds naar verbetering en ontwikkelen we soms producten onder eigen label.