De voordelen van GO chelaten en FerroGo+

Zoals ijzer chelaatgebonden is, kunnen chelaten ook sporenelementen binden. Deze hebben als voordeel dat ze in de eindoplossing en in het substraat opneembaar blijven voor de wortels, ook bij hoge pH. 

Tomaat tros

Bij niet gechelateerde elementen is dat vaak niet het geval, zo oxideert mangaan gebonden aan nitraat of sulfaat bij pH > 6,2. Daardoor kan de plant het niet meer opnemen. Dit blijkt uit plantsapmonsters waar bij de pH in het substraat > 6,2 is. Daarom verkopen wij onze ‘GO Sporenchelaten’ bestaande uit GO Mangaan chelaat, GO Zink chelaat, GO Koper chelaat, GO Molybdeen en GO Borium.

In combinatie met FerroGo+ heeft u de best denkbare combinatie. FerroGo+ bestaat uit 90% DTPA en 10% EDDHA gebonden ijzer. FerroGo+ werkt optimaal bij een pH > 7. Wanneer de pH >7 stijgt adviseren wij Duathlon EDHA ijzer bij te voegen, omdat DTPA chelaat dan versnelt afbreekt.

Wilt u het maximale uit uw sporen- en ijzergift halen, voeg dan altijd huminezuur aan het druppelwater toe. Het opnamepatroon van calcium, magnesium en kalium zal dan anders verlopen, omdat de plant chelaatgebonden voedingsstoffen selectiever naar behoefte op zal nemen. Dit komt ten goede van de kwaliteit, houdbaarheid en tevens wordt uw product weerbaarder tegen schimmels en insecten.

Neem voor meer informatie contact op met onze teeltspecialisten.

2011 CORNE P1000610.JPG

Specialisten

De teeltspecialisten van GO

De GO-partners hebben specialisten in dienst, op het gebied van alle tuinbouwteelten, openbaar groen, techniek en Safety, die u graag voorzien van een advies op maat.

basf logo

Fabrikanten

Onze A-Fabrikanten op een rij

GO streeft naar langdurige relaties met fabrikanten die kwaliteit leveren en investeren in R&D. Zo blijven onze specialisten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

2008 stand preidag GObladmst.jpg

Producten

Exclusieve producten onder GO-label

Innovatie en kwaliteit staan centraal binnen GO. Samen met fabrikanten zoeken we steeds naar verbetering en ontwikkelen we soms producten onder eigen label.